Actief voor en in de natuur

De Adrianushoeve

De Adrianushoeve is gebouwd op een plek waar al sinds 1712 een boerderij gevestigd is. Het huidige woongedeelte van boerderij is in 1939 gebouwd. 

De schaapskudde maakt sinds 2009 in de lammerperiode gebruik van de stallen van de Adrianushoeve. De boerderij is op Lammetjesdag 2016 overgedragen van Rijkswaterstaat aan de Schaapskudde Vockestaert-Midden-Delfland en er is sindsdien heel veel aan de boerderij en aan de opstallen opgeknapt.

De boerderij is energie neutraal gemaakt: we winnen zelf onze energie met behulp van zonnepanelen en regenwater vangen we zoveel mogelijk op voor hergebruik.

De Hooiberg op het terrein is een heerlijke plek om even te zitten. We verwelkomen je hier graag van mei tot en met september op zondag van 11.00 - 16.00 uur.

Als je bij ons op bezoek bent, neem dan vooral een kijkje in het Museum Adrianushoeve. We hebben een mooie collectie oude (boeren)gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke materialen. 

Op en rond de boerderij vind je diverse nestkasten en plekken voor verschillende vogels.

Onze moestuin wordt bijgehouden door een aantal enthousiaste vrijwilligers.
Klik hier voor een foto impressie van het gebied De Zuidrand. Hier ligt zowel de Adrianushoeve en is tevens ons begrazingsgebied.

                                                                                                             

info@schaapskuddemiddendelfland.nl  

                                                                                      

E-mailen